Topluluk artık sadece bir semt ismi mi?
- 8 Kasım Çarşamba
- 16.00-18.00
- Zoom
Eşitsizlik, kentlerin çehresini nasıl değiştiriyor, içinde yaşayanların kentle ilişkisini şekillendiriyor? Topluluklar, derinleşen yoksulluk, fırsat eşitsizliği ve adaletsizliğe nasıl yanıtlar veriyor? Eşit ve adil bir gelecekte, kentler neye benzer?
konuşmacılar
Dilan Taşdemir
Siyasal iletişim uzmanı ve sivil toplum çalışanı. 2011’den bu yana göç, nefret söylemi ve ayrımcılık konularında hem ulusal hem uluslararası çalışmalar yürütüyor. Medya ve Göç Derneği'nin kurucu ortağı ve eş direktörü. Ege Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu.
Fırat Genç
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi. Kentleşme, mekan politikası, toplumsal hareketler, Kürt sorunu ve uluslararası göç üzerine yazıları çeşitli dergiler ile derleme kitaplarda yer buldu. Helsinki Yurttaşlar Derneği (hYd) tarafından yayımlanan saha dergisi genel yayın yönetmeni. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İstanbul Planlama Ajansının İPA İstanbul dergisi yayın kurulu üyesi. Kentlerin Türkiyesi: İmkanlar, Sınırlar ve Çatışmalar (İletişim, 2021) ve Milletin Bölünmez Bütünlüğü: Demokratikleşme Sürecinde Parçalayan Milliyetçilikler (TESEV, 2007) başlıklı kitapların eşyazarlarından. Doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Modern Türkiye Tarihi Bölümünden aldı. 2016’da Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde doktora-sonrası araştırmacı olarak akademik çalışmalarına devam etti, aynı bölümde ders verdi.
Şefika Kübra Kalender
Sulukule Gönüllüleri Derneğinde proje sorumlusu ve atölye kolaylaştırıcısı. Dernekte çocuklarla spor ve hareketi aracılığıyla iletişim, ekip çalışması, toplumsal cinsiyet gibi temalarda atölyeler düzenliyor. İlgi alanları arasında çocuk ve çocukluk sosyolojisi, çocuk hakları ve çocuk katılımı bulunuyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden 2017 yılında mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Projeler ve Sivil Toplum Kuruluşları Yüksek Lisans Programını tamamladı.
sunucular
Fulden Ergen
Sivil alandan çeşitli aktörlere iletişim, proje ve kapasite geliştirme alanlarında uzmanlık desteği sunuyor. Denge ve Denetleme Ağı’nda dijital iletişim koordinatörlüğü, Öğretmen Ağı'nda iletişim koordinatörü olarak çalıştı. #ÜzerineBirŞeyler isimli podcast serisinde, Neslihan Uras ile birlikte hayatın her alanı üzerine, kadın ve lgbti+ bakışıyla bir şeyler söylüyor. Kuir feminist bir medya kolektifi olan velvele.net internet sitesinde editörlük yapıyor. ODTÜ’de Uluslararası İlişkiler okumamın ardından Uppsala Üniversitesinde Dijital Medya ve Toplum Bölümünde yüksek lisans eğitimi aldı.
Tuğkan Gündoğdu
Türkiye genelinde aktif yurttaşları ve sivil toplum kuruluşlarını destekleyen Avrupa Birliği Sivil Düşün Programında program sorumlusu olarak çalışıyor. 10 yıla yakındır sivil toplumda yer alan Tuğkan, 2019'dan bu yana ILGA-Europe'un Türkiye Danışmanı olarak görev alıyor ve hem AB hem de BM düzeyinde savunuculuk ve lobi faaliyetleri yürütüyor. Gönüllü olarak Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ile Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesinde aktif sorumluluklar üstleniyor.
Lisans eğitimini Karşılaştırmalı Edebiyat, yüksek lisans eğitimini ise Sosyal Projeler ve STK Yönetimi alanlarında İstanbul Bilgi Üniversitesinde tamamladı.