sensiz
olmaz
Orman yangınları, seller, salgın ya da deprem gibi afetler sırasında ortaya çıkan krizlerde toplulukların mobilize olma gücü bize neler söylüyor? Topluluklar, krizlerle baş etme gücümüze ne katabilir? Can kayıplarını en aza indirme, iyileşme süreçlerini destekleme ve afetlere hazırlanma aşamalarında topluluklar, hakları merkeze alan bakış ve tavırla hangi rolleri, nasıl üstlenebilir?
- 5 Temmuz Çarşamba
- 16.00-18.00
- Zoom
konuşmacılar
Bahri Telli
İnsan Hakları Savunucusu
Bahri Telli
İnsan Hakları Savunucusu
Üniversitelerde yarı zamanlı olarak sivil toplum ve proje yönetimi dersleri veriyor, akademik araştırma ekiplerinin parçası olarak çalışıyor. Gençlik çalışmaları, gönüllülük, toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsel sağlık, üreme sağlığı, barış çalışmaları, insani yardım gerektiren durumlarda ihtiyaç analizi ve eylem planı oluşturma, sosyal içerme alanlarında uzmanlık sahibi. 2015’ten bu yana profesyonel olarak katkı sunduğu insani yardım alanında Birleşmiş Milletler ajansları, uluslararası organizasyonlar ve Avrupa Birliği programlarına dair içeriksel, finansal ve süreç yönetimi konularında tecrübe edindi. Mülteci hakları ve mültecilerin koruma programlarına erişimi konularında yönetici ve uzman olarak çalışmalarıma devam ediyor.
Şeyda Sever
Afet ve Topluluk Uzmanı
Şeyda Sever
Afet ve Topluluk Uzmanı
Topluluk oluşturma, gönüllü yönetimi ve toplum temelli çalışma alanlarında çeşitli kurumlara danışmanlık veriyor. Bir toplum temelli afete hazırlık projesi olan ve sonradan en bilinen topluluk oluşturma örneklerinden birine dönüşen Mahalle Afet Gönüllüleri projesinde 14 yıl boyunca görev aldı. Burada kazandığı deneyimlerle benzer çalışmaları İran, Ürdün, Fas, Suriye gibi ülkelerde uluslararası ajanslara danışmanlık vererek yürütmeyi sürdürdü. Somali’de bulunarak sağlığa erişim ve insani yardım desteklerine bir yıl boyunca profesyonel destek aktardı. Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezinin yürütücülüğündeki Denge ve Denetleme Ağı Projesinde yerelleşme ve topluluk oluşturma uzmanı olarak Avrupa Birliği projelerine katkı sundu.
Yağmur Yıldırım
Akademisyen
Yağmur Yıldırım
Akademisyen
Mimar. Kadir Has Üniversitesi Ortak Dersler Bölümünde öğretim görevlisi ve aynı üniversitenin Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları programında doktor adayı. Toplumsal cinsiyet ve mekan, mekansal adalet, feminist ve kuir tarihyazımı araştırma alanları arasında yer alıyor. 2014’ten bu yana Açık Radyo'da haftalık Açık Mimarlık programını hazırlayıp sunuyor. Yanı sıra, Medyascope'ta haftalık Şehir Hepimizin programının İstanbul Hepimizin Platformu ile birlikte sunuculuğunu yürütüyor.
sunucular
Fulden Ergen
Sivil alandan çeşitli aktörlere iletişim, proje ve kapasite geliştirme alanlarında uzmanlık desteği sunuyor. Denge ve Denetleme Ağı’nda dijital iletişim koordinatörlüğü, Öğretmen Ağı'nda iletişim koordinatörü olarak çalıştı. #ÜzerineBirŞeyler isimli podcast serisinde, Neslihan Uras ile birlikte hayatın her alanı üzerine, kadın ve lgbti+ bakışıyla bir şeyler söylüyor. Kuir feminist bir medya kolektifi olan velvele.net internet sitesinde editörlük yapıyor. ODTÜ’de Uluslararası İlişkiler okumamın ardından Uppsala Üniversitesinde Dijital Medya ve Toplum Bölümünde yüksek lisans eğitimi aldı.
Tuğkan Gündoğdu
Türkiye genelinde aktif yurttaşları ve sivil toplum kuruluşlarını destekleyen Avrupa Birliği Sivil Düşün Programında program sorumlusu olarak çalışıyor. 10 yıla yakındır sivil toplumda yer alan Tuğkan, 2019'dan bu yana ILGA-Europe'un Türkiye Danışmanı olarak görev alıyor ve hem AB hem de BM düzeyinde savunuculuk ve lobi faaliyetleri yürütüyor. Gönüllü olarak Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ile Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesinde aktif sorumluluklar üstleniyor.
Lisans eğitimini Karşılaştırmalı Edebiyat, yüksek lisans eğitimini ise Sosyal Projeler ve STK Yönetimi alanlarında İstanbul Bilgi Üniversitesinde tamamladı.