enine mi,
boyuna mı?
Geleneksel ve hiyerarşik, yani dikey örgütlenen yapılar insanların ihtiyaçlarını gerçekten hala karşılıyor mu? Yatay yapılar bu fotoğrafta nerede duruyor, ne vadediyor? Her geçen gün daha fazla insan, şirket, kamu kurumu ya da üniversitenin yatay yapılanmalar olan toplulukların etkisinden bahsetmesi neye işaret? Dünya daha yatay bir yöne doğru mu gidiyor? Topluluklara yönelmek daha yatay bir geleceğin kurucusu olabilir mi?
- 14 Haziran Çarşamba
- 16.00-17.30
- Zoom
konuşmacılar
Duygu Dağ
Mekanda Adalet Derneği
Duygu Dağ
Mekanda Adalet Derneği
Mekanda Adalet Derneğinde Çevre Adaleti Programı sorumlusu olarak çalışıyor. Uzun yıllar reklam, mimarlık ve medya sektörlerinde görev aldı. Çocuklar ve gençlerin spor yoluyla sosyal güçlenmesine yönelik çalışmalar yürüttü. Lisans eğitimimi Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde aldı.
Ekin Al
Onarım Atölyesi
Ekin Al
Onarım Atölyesi
Onarım Atölyesi (Regenerative Impact Space) kurucusu. Onarıcı ve dağıtıcı ekonomik modellerin tasarımı hakkında düşünen, yazan ve üreten Ekin, uzun süredir etki ekosisteminde farklı organizasyonlar arasında bağlantı noktası olma niyetiyle topluluk temelli çalışmalarda da yer alıyor. Sosyal girişimcilik, farklı yaş grupları arası birliktelik, topluluklar, kapsayıcılık ve çeşitlilik gibi konular üzerine çalışıyor. Özel sektörün dönüşümü için etki odaklı projeler tasarlayan bir etki tasarımcısı olmanın peşinden gidiyor. Onarım Atölyesi Podcast serisinin yaratıcısı.
Kenan Çayır
Bilgi Üniversitesi - SEÇBİR
Kenan Çayır
Bilgi Üniversitesi - SEÇBİR
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi. Aynı üniversitede Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü. Öğretmen Ağı içerik danışmanı olarak Türkiye’nin farklı illerindeki öğretmenlerle çalışmalar yürütüyor. Kapsayıcı eğitim, vatandaşlık eğitimi, gruplar arası ilişkiler ve ayrımcılık alanlarına odaklanıyor.
Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamladı. Doktora derecesini aynı üniversitede Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden aldı. İngiltere’de Leeds Üniversitesi Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Merkezi ile Almanya’da Georg-Eckert Uluslararası Ders Kitapları Enstitüsünde doktora sonrası çalışmalar yaptı.
Yayınlarından bazıları şöyle sıralanabilir: Holokost, Anne Frank ve Demokratik Değerler Üzerine, der. B. B. Yensarfati, K. Çayır, (İstanbul: SEHAK, 2019)
“Biz” Kimiz? Ders Kitaplarında Kimlik, Yurttaşlık, Haklar (İstanbul: Tarih Vakfı Yayınları, 2014)
Ayrımcılık: Çok Boyutlu Yaklaşımlar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2012, M. A. Ceyhan ile birlikte der.)
Ayrımcılık: Örnek Ders Uygulamaları, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2012, A. Alan ile birlikte der.)
Eğitim, Çatışma ve Toplumsal Barış: Türkiye’den ve Dünyadan Örnekler (İstanbul: Tarih Vakfı Yayınları, 2010)
sunucular
Fulden Ergen
Sivil alandan çeşitli aktörlere iletişim, proje ve kapasite geliştirme alanlarında uzmanlık desteği sunuyor. Denge ve Denetleme Ağı’nda dijital iletişim koordinatörlüğü, Öğretmen Ağı'nda iletişim koordinatörü olarak çalıştı. #ÜzerineBirŞeyler isimli podcast serisinde, Neslihan Uras ile birlikte hayatın her alanı üzerine, kadın ve lgbti+ bakışıyla bir şeyler söylüyor. Kuir feminist bir medya kolektifi olan velvele.net internet sitesinde editörlük yapıyor. ODTÜ’de Uluslararası İlişkiler okumamın ardından Uppsala Üniversitesinde Dijital Medya ve Toplum Bölümünde yüksek lisans eğitimi aldı.
Tuğkan Gündoğdu
Türkiye genelinde aktif yurttaşları ve sivil toplum kuruluşlarını destekleyen Avrupa Birliği Sivil Düşün Programında program sorumlusu olarak çalışıyor. 10 yıla yakındır sivil toplumda yer alan Tuğkan, 2019'dan bu yana ILGA-Europe'un Türkiye Danışmanı olarak görev alıyor ve hem AB hem de BM düzeyinde savunuculuk ve lobi faaliyetleri yürütüyor. Gönüllü olarak Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ile Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesinde aktif sorumluluklar üstleniyor.
Lisans eğitimini Karşılaştırmalı Edebiyat, yüksek lisans eğitimini ise Sosyal Projeler ve STK Yönetimi alanlarında İstanbul Bilgi Üniversitesinde tamamladı.